Ізраїль таємно передає Україні системи боротьби з безпілотниками – ЗМІ

Схоже, що Ізраїль, який офіційно не передає Україні озброєння, насправді таємно постачає українську армію сучасними системами перехоплення і нейтралізації безпілотних літальних апаратів.

Так, неназвана ізраїльська компанія налагодила схему поставок в Україні протидронних систем через Польщу, повідомляє ізраїльське видання Zman.co.il.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Який вигляд матиме завод із виробництва безпілотників в Україні. Фото

Видання з посиланням на власні джерела зазначає, що компанія передає найсучасніші системи для боротьби з безпілотниками нібито в Польщу. Про це повідомляється Міністерству оборони Ізраїля. Проте вже в Польщі партнер компанії таємно передає обладнання українським Збройним силам.

У матеріалі видання стверджується, що про схему розповіло неназване “джерело в компанії”. При цьому назва компанії в публікації також не вказується.

Тим часом на фронті Збройні Сили України вперше знищили іранський безпілотний літальний апарат. Йдеться про далекобійний БПЛА-камікадзе Shahed-136 – хоча офіційно про постачання саме цього типу БПЛА росіянам з Ірану не повідомляли.

29 серпня американські ЗМІ вперше повідомили про те, що Росія закупила в Ірану партію безпілотників, які планує використовувати для війни в Україні.

30 серпня в Білому домі офіційно підтвердили таку угоду – Росія дійсно придбала в Ірану велику партію БПЛА. А російські технічні фахівці вже почали навчання поводженню з ними.