росія намагається завербувати таджиків і киргизів на війну проти України – ГУР

Армія РФ

Повномасштабна війна росії проти України

росія пробує викупити в Центральній Азії запаси радянських боєприпасів

Кремль прагне використати у війні проти України ресурси країн Центральної Азії. Передусім росія намагається викупити запаси радянських боєприпасів та запчастин до військової техніки, повідомляє Головне управління розвідки.

“Нещодавно федеральна служба з питань військово-технічного співробітництва рф звернулась до міністерства оборони Республіки Таджикистан із запитом щодо передачі 220-мм реактивних снарядів до РСЗВ “Ураган”. Також росіян цікавлять боєприпаси до 203-мм САУ “Піон” та двигуни УТД-20 для БМП-1 і БМП-2, які у великій кількості зберігаються на військових складах Таджикистану”, – йдеться в повідомленні ГУР.

Крім того, українська розвідка з’ясувала, що відставним військовим та співробітникам МВС Таджикистану надходять пропозиції підписати контракт з зс рф та піти воювати проти України.

Розгортається вербувальна кампанія і в Киргизькій Республіці, кажуть у розвідці. У чат випускників Бішкекського вищого військового училища надходять повідомлення з пропозиціями підписати контракти з зс рф або однією з приватних військових компаній. Аналогічні вербовочні повідомлення розповсюджуються по всій республіці в професійних чатах колишніх військових та співробітників МВС.

Читайте також: Рада ЄС повністю призупинила спрощений візовий режим із рф – що це означає та коли набуває чинності

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.