В Маріуполі літера “Ї” довела до лікарні трьох російських окупантів – Андрющенко про силу української мови

"Ї" – символ українського спротиву

Повномасштабна війна росії проти України

“Ї” – більше за символ

У тимчасово окупованому росіянами Маріуполі до лікарні загриміли троє окупаційних поліцаїв, які вишукували на вулицях українських партизанів. Попередньо, загарбники постраждали від вибуху, повідомив у Telegram 13 вересня радник законного міського голови Петро Андрющенко.

На вулицях понівеченого загарбниками міста українці малюють літеру “Ї” як символ спротиву окупації. За даними Андрющенка, окупаційний патруль, намагаючись упіймати наших громадян, надірвався на своїй роботі – тож у повному складі потрапив до однієї з лікарень Донецька. Українські партизани, як заявив радник голови міста, у безпеці.

“Спротив. Маємо підтвердження підриву патрулю окупантів по вул. Карпинського Кальміусього району, яки намагались стерти “Ї” та наздогнати наших “художників”. Три окупанти госпіталізовано в лікарню Донецька, нажаль живими. Ніхто з художників не постраждав та всі знаходяться в безпеці”, – написав Андрющенко

“Ї” – більше за символ. “Ї” – Вбивча сила української мови”, – наголосив посадовець.

Читайте також: “Всі думали, що я загинув”: боєць полку “Азов” Олександр “Торк” розповів, як, попри все, зміг дістатися до “Азовсталі”

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.