“Пролог до Третьої світової”: У Росії відреагували на документ про гарантії безпеки для України

У Росії різко відреагували на запропонований Україною документ щодо гарантій безпеки, назвавши його “прологом до початку Третьої світової війни”.

Зокрема, заступник голови Ради Безпеки Росії Дмитро Медведєв написав, що ці гарантії Україні нібито ніхто не надасть.

Крім того, Медведєв в черговий раз опустився до прямих образ на адресу як України, так і її західних союзників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба сказав, що готує Кремль на листопад

“Якщо ці недоумки продовжать нестримне накачування київського режиму найнебезпечнішими видами озброєнь, то рано чи пізно військова кампанія перейде на інший рівень” – заявив він.

Прокоментував документ і глава російської партії ЛДПР, керівник комітету Державної Думи з міжнародних справ Леонід Слуцький. Він заявив, що презентований Україною документ нібито спрямований на ескалацію, повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС.

Президент Володимир Зеленський не гратиме в “ігри” Кремля. Стратегія Росії – трохи захопити, взяти паузу, якісь домовленості та потім знову наступати.

У МЗС вважають, що Кремль проявить реальний інтерес до переговорів лише тоді, коли позиції Російської Федерації максимально ослабнуть.

У Міноборони зазначили, що після перемоги України у війні, Росія змушена буде капітулювати. Підписувати такий акт може не чинний президент країни-агресора Володимир Путін, а його наступник.