Байден інтригує, а військо окупантів розвалюється – як минув 202 день повномасштабної війни (Відео)

202 день повномасштабної війни

Контрнаступ ЗСУ: українські військові дають по зубах окупантам

Україна повертає під контроль території, і з кожною перемогою сіє зневіру та паніку в лавах ворожого війська

Війна триває, і у російського війська є увесь потенціал, щоби посипатися остаточно не лише на Харківщині, а й на інших напрямках. Так вважають в американській розвідці, повідомляє із посиланням на власні джерела видання The Washington Post. Розвідувальна спільнота США переконана, що росія насправді слабка, а український контрнаступ лише це продемонстрував. Тож далі ворогу доведеться поступитися й іншими, захопленими раніше територіями. А президент США Джо Байден тим часом досі тримає паузу для розлогих коментарів щодо визвольного руху ЗСУ. Але на запитання журналістів, чи буде український контрнаступ успішним – дає відповідь без слів – показав великий палець.

росія потребуватиме років, щоби відновитися після поразок в Україні. У британській розвідці наводять приклад, що за останній тиждень агресору довелося вивести з Харківщини частини своєї 1-ї гвардійської танкової армії. Яку самі ж росіяни вважали елітною, розрахованою на захист Москви та створеною для контрудару у разі війни з НАТО. Але якщо навіть ці загарбники не здобули підтримки від своєї ж країни, то у разі з українськими захисниками міжнародна підтримка й надалі даватиме результати. Так у Держдепі США говорять про успіхи ЗСУ.

“Те, що вони зробили, було дуже методично сплановано, і, звісно, вони здобули значну підтримку з боку Сполучених Штатів і багатьох інших країн для того, щоб переконатися, що Україна має у своїх руках усе обладнання, необхідне для цього контрнаступу. Ми побачили значний прогрес українців, особливо на північному сході. І це результат, як я вже сказав, наданої нами підтримки. Але, насамперед, це результат надзвичайної мужності та стійкості українських Збройних сил і українського народу”, – повідомив Держсекретар США Ентоні Блінкен.

За один тиждень контрнаступу на Харківщині Україна визволила 3800 квадратних кілометрів території. Синьо-жовтий стяг повернувся до понад 300 населених пунктів. Окупаційне ярмо скинули понад 150 тисяч українців. Про це кажуть у Міноборони. Заступниця міністра наголошує, що ідеться лише про ті населені пункти, які повністю пройшли усі заходи з перевірки безпеки. Тож справжні цифри – удвічі більші. А ще в Міноборони твердять, що на відміну від ворога українське військо ретельно планує операцію, а не закидує супротивника гарматним м’ясом, як це від радянських часів звикли робити у кремлі. І почавши рух, ЗСУ не планують зупинятися.

“Задача цієї оборонной операции була розсередити сили ворога і просунутися вперед. Ця ціль досягнута і у зв’язку з тим, що це успішна операція – прийнято рішення її продовжити. Наші плани – визволити всі окуповані території станом на 2014 рік. Тобто Україна має контролювати всі свої міжнародно-визнані кордони”, – наголосила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Україна повертає під контроль території, і з кожною перемогою сіє зневіру та паніку в лавах ворожого війська. Ексміністр оборони Андрій Загороднюк, керівник центру оборонних стратегій наголошує в новому аналітичному звіті, що після розгрому на Харківщині відтепер кожен офіцер армії тимчасової федерації боятиметься стати частиною нового провалу у війні. А страх взяти на себе відповідальність призведе до виконання навіть вочевидь провальних наказів керівництва. І далі – російський фронт посиплеться. Про це говорить і радник чільника Банкової Михайло Подоляк. Каже, ефект доміно може спричинити повернення Луганська чи Донецька. А далі почнеться політична дестабілізація у самій росії. А ще каже, що Україні вкрай треба захистити критичну інфраструктуру системами ППО. Адже ворог вміє воювати лише з цивільними. Як це не раз демонстрував на тій самій Харківщині.

“Він не знає, що робити. Тепер він буде ще більше сюди стріляти, просто по всій інфраструктурі. Ось зараз він буде стріляти, щоб у нас не було води, світла, щоб створити ще більший хаос, щоб нас запугати, українців. Але ц нього це не вийде, ми все одно виживемо, а путін – здохне”, – наголосив місцевий житель Сергій.

Але до цього у труну рушать ще багато путінських посіпак і їх залізяччя. За минулу добу знищено ще 350 окупантів, 7 російських танків, 22 бойові броньовані машини, 10 артилерійських систем, 3 системи протиповітряної оборони, підбито ще один літак, один безпілотник та 17 крилатих ракет. Також не заведуть двигуни ще 6 одиниць ворожої автомобільної техніки.

І якщо хтось вважає, що автомобільна техніка – найменш цікава зі щоденних цілей для ЗСУ – варто переглянути свої погляди завдяки цьому відео. Використовуючи “Броню – Армор”, розрахунковий комплекс, наданий фондом “Повернись живим” бійці підрозділу К-2 спочатку пристрілюються до легковика з окупантами, і потім – одним залпом відправляють в останній рейс усіх пасажирів z-таксі.

Олексій Пасак, “5 канал”

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ за дві години збили два ворожі літаки – бомбардувальник і штурмовик

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.