Кабмін затвердив проєкт держбюджету-2023 – подробиці (Відео)

Кабмін

Повномасштабна війна росії проти України

У промові прем’єр-міністра зазначається: з кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку

Денис Шмигаль повідомив, що Кабінет Міністрів подає проєкт Державного бюджету-2023 до Верховної Ради. Про це повідомляє “Укрінформ” з посиланням на Урядовий портал, передає “5 канал”.

“Сьогодні головне питання на засіданні Уряду – ухвалення проекту бюджету на 2023 рік. Попри війну, ми передаємо бюджет до парламенту вчасно, тобто до 15 вересня, як і передбачено чинним українським законодавством”, – зауважив Шмигаль.

У повідомленні наголошується: головний пріоритет – оборона та безпека нашої країни.

“У бюджеті, який ми подаємо, є один головний пріоритет – оборона та безпека нашої країни. 1 трлн 136 млрд гривень або майже 50% всього бюджету буде спрямовано саме для сектору безпеки й оборони. Це зарплати військових, забезпечення армії, ремонти й закупівлі техніки та зброї і ще багато інших важливих для оборони речей. Якщо порівняти з бюджетом, який ми подавали на 2022 рік, то зростання видатків на безпеку й оборону буде більш ніж у 4 рази”, – зазначив він.

“Другий пріоритет – соціальні програми. Пенсії, субсидії, допомога малозабезпеченим родинам, виплати внутрішньо переміщеним особам, витрати на медицину та освіту – це ще 35% від всіх видатків у проекті бюджету. Це більше 800 млрд грн. Важливо, що Уряд буде збільшувати допомогу адресно саме тим, хто цього найбільше потребує, зокрема ми передбачаємо збільшення фінансування Пенсійного фонду з бюджету на більш ніж 30 млрд гривень”, – розповів Шмигаль.

У промові прем’єр-міністра зазначається: з кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку.

“Іншими словами: з кожної бюджетної гривні 50 копійок піде на армію та безпеку, ще 35 копійок – на соціальні виплати, медицину та освіту. Все зрозуміло й прозоро”, – зауважив Шмигаль.

Як повідомляв 5.UA, вранці 24 лютого росія розпочала повномасштабну війну проти України. По кількох військових об’єктах у Києві, Харкові та Дніпрі були завдані ракетні удари, а війська рф перейшли кордон під Харковом.

ЗСУ, всі спеціальні та силові служби держави були підняті за тривогою. Ворог почав інтенсивні обстріли підрозділів ЗСУ на сході – українська армія дає відсіч російським військам. В екстреному режимі працює Рада національної безпеки й оборони. Запроваджено воєнний стан. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Зауважимо, що “друга армія світу” виявилася таким самим фейком, як і всі новини з російського телевізора. Всього за місяць окупаційні війська втратили в Україні більше особового складу і техніки, ніж за 10 років війни в Афганістані. Втрати ворога перевищують також втрати росіян в обох чеченських війнах. Крім того, втрати росії в особовому складі, танках і літаках перевищують розміри деяких інших армій світу. Відомо, що ЗСУ знищили щонайменше 12 російських генералів на передовій.

Крім того, Генштаб ЗСУ оприлюднив втрати російських окупантів за 201 день повномасштабної війни – понад 53 тисячі знищених окупантів.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.