росію і білорусь не запросили на похорон королеви Єлизавети II – включення (Відео)

Нині труну вже доправили до Лондона

Велика Британія прощається з королевою Єлизаветою ІІ. Упродовж доби в Единбурзькому соборі з нею могли попрощатися шотландці. Тим часом, новий король Чарльз ІІІ мандрує країною, щоб познайомитися зі своїми підданими та прийняти співчуття щодо смерті його матері. Подробиці дізнавався Михайло Прудник – керівник міжнародного відділу “5 каналу”.

Нині труну вже доправили до Лондона. Тепер британці упродовж чотирьох днів прощатимуться з нею саме там. Похорон відбудеться 19 вересня у Вестмінстерському абатстві. Цей день офіційно буде вихідним, щоб усі охочі могли провести Її Величність в останню путь. А от росія, білорусь та м’янма не отримали офіційне запрошення на похорони.

Тим часом, новий король Чарльз ІІІ разом із дружиною мандрує країною, щоб познайомитися зі своїми підданими та прийняти співчуття щодо смерті його матері. У Белфасті король зустрівся в замку Гіллсборо зі Стівом Бейкером, міністром у справах Північної Ірландії. Під час одного з офіційних заходів трапилася неприємність. Ручка, якою король підписував документ потекла, і неабияк зіпсувала йому настрій.

Читайте також: Хай живе король – Чарльза ІІІ офіційно проголосили монархом Великої Британії

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.