У Росії достроково випускатимуть курсантів, щоб ті воювали проти України

Російські окупанти оголосили достроковий випуск курсантів п’ятого курсу Чорноморського вищого військово-морського училища імені Нахімова у грудні цього року.

Дострокові випуски відбудуться і в інших навчальних закладах міністерства оборони РФ. Їх оголосили через нестачу молодших офіцерів, повідомляє Генштаб у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Оперативна ініціатива перейшла до ЗСУ” експерт про значення останніх перемог на фронті

“Дефіцит командирів тактичного рівня обумовлений відмовою офіцерів запасу підписувати контракти на тлі останніх подій”, йдеться у повідомленні

У окупантів падає морально-психологічний стан. Серед них побільшало самоскалічень. Хочуть потрапити до госпіталя та не воювати в Україні. Багато військових не повертаються до частин після відпусток.

В ISW заявили, що українські війська за декілька днів звільнили більше територій, ніж росія захопила з квітня. Аналітики називають ймовірне звільнення Ізюма найзначнішим воєнним здобутком України після перемоги у битві за Київ.

Збройні сили України за останні два тижні звільнили близько 500 кв. км території в Херсонській області. Українським захисникам вдалося деокупувати п’ять населених пунктів: Високопілля, Нововознесенське, Білогірку, Сухий Ставок і Миролюбівку.