Чоловіки масово тікають з окупованої Донеччини – деталі

Чоловіків з реєстрацією в Донецьку, Макіївці, Горлівці або іншого окупованого з 2014 року міста Донецької області не випускають за кордон так званої ДНР.

Заборонили виїзд і в Росію, і в окуповану частину Запорізької області, повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики США: у Маріуполі готують показову страту захисників України

“Мобілізаційний резерв замкнуто в банановій республіці. Правда, за 40 тисяч рублів можна “порєшать” довідку, що ти не підлягаєш мобілізації. А потім ще за 40 тисяч хабаря на “таможні ДНР” врешті решт вискочити в Росію”, пише він.

Цим зараз користується багато людей. Бажаючих поїхати геть значно більше за бажаючих померти за РФ.

“Майбутнє, яке чекає маріупольців вже дуже скоро. Тому чоловікам варто їхати вже. Поки без ризику і безкоштовно. Подалі від бананового пекла”, додав Андрющенко.

Заблокований Маріуполь повністю контролюють росіяни. У місті все ще перебуває майже 100 тис. українців. “Евакуюватися” окупанти дозволяють лише на територію РФ або ОРДЛО, попередньо пройшовши “фільтрацію”.

У місті критична ситуація: бракує їжі, води, ліків. Через масові поховання загиблих у подвір’ях, відсутність водопостачання та тотальну антисанітарію в Маріуполі прогнозують епідеміологічну катастрофу.