Що відбувається на фронтах: свіжа карта бойових дій в Україні на 17 серпня

Російські війська продовжують наступи на декількох напрямках.

При цьому наші захисники тримають оборону та відбивають атаки ворога. Про це свідчить карта бойових дій станом на 17 серпня від Deepstatemap.

На Слов’янському ворог провів дистанційне мінування місцевості біля Довгенького. А в районі Богородичного окупанти намагалися вести наступальний бій, проте безуспішно. Бої йдуть неподалік Мазанівки та Новодмитрівки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська вже готуються до Дня Незалежності генерал

На Краматорському напрямку поблизу Спірного росіяни спробували піти в наступ, але зазнали втрат та відступили.

На Бахмутському напрямку ворог вів наступальні та штурмові дії неподалік Залізного, Шумів та Зайцевого, але безрезультатно. А в районі Соледара та неподалік Бахмуту бої продовжуються.

Разом з тим на Донбасі російські війська намагаються штурмувати у районі Опитного, бої тривають. А також противник хотів вести наступальні бої в районі населеного пункту Шевченкове, де його відкинули. Йдуть бої біля Новомихайлівки.

Щодо Харківського напрямку, то там російські окупанти ведуть наступ неподалік Леб’яжого та Базаліївки.

На Запорізькому напрямку ситуація за останній час не зазнала суттєвих змін. Ворог основні зусилля зосереджує на утриманні зайнятих рубежів.

Новою метою російських окупантів є захоплення траси M04, основного підходу до Донецька із Західної України.

Підтримувані Росією сили, в основному бойовики так званої ДНР, продовжують здійснювати спроби атак на північ від Донецька. Про це повідомляють у міністерстві оборони Великої Британії.

Минулого тижня пріоритетом Росії була переорієнтація підрозділів для посилення півдня України.