У Херсонській облраді назвали справжню причину закриття окупантами Керченського мосту

На тимчасово захопленій Херсонщині окупанти намагаються ремонтувати та відновлювати зруйновані ж ними мости.

Вони також тимчасово перекриють для проїзду цивільних Керченський міст. Це може робитися для того, щоб перекинути техніку та озброєння з Росії до Криму, повідомив депутат Херсонської облради Сергій Хлань в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Херсоні пенсіонери обміняли рублеву “пенсію” на гривні й віддали ЗСУ

“По-перше, щоб зупинити масовий виїзд людей з окупованого Криму, які ринулися втікати після вибухів на півострові. По-друге, щоб зробити картинку для ЗМІ, що начебто ніхто не виїжджає. Але головна мета – це перекидання техніки та озброєння з РФ до Криму”, – зазначив він.

Хлань також додав, що на території окупованої Херсонщини партизани продовжують розвішувати українську символіку по Херсону, рух опору працює.

За його словами, до зривання блакитно-жовтих стрічок окупаційна влада вже залучає військових РФ.

“Один з них поліз на дерево, щоб зірвати стрічку та впав звідти. Агітатори, яких окупаційна влада навезла з Криму у Херсоні, замальовують фарбою жовто-блакитні знаки на вулицях, які лишають партизани, та замінюють “триколором”, – повідомив Хлань.

Військове командування російських загарбників втекло з тимчасово окупованого Херсону.

Це означає, що наступ для ворога є менш важливим, ніж збереження власних життів, заявила начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону.