Мати Кузьми Скрябіна пригадала загибель сина: “Він міг би вижити”

Артист Кузьма Скрябін 17 серпня відзначав би день народження. Сьогодні йому виповнилося би 54 роки.

Мати співака Ольга Михайлівна пригадала жахливу аварію, в якій загинув її син. Зірка пішов з життя 2 лютого 2015 року під Кривим Рогом. Жінка розповіла, що декілька разів хтось відкручував колеса в авто музиканта. Цим поділилася в інтерв’ю журналісту Славі Дьоміну.

“2014 рік, оцей період, коли міняють колеса, листопад. Він приїхав до мене дуже засмучений і каже: “Ма, знаєш, хлопці мені міняли колеса, завжди одні й ті самі міняли у Києві. Я їм так добре плачу, а вони мені погано прокрутили колесо. У мене після Миколаєва відскочило колесо. Добре, що було нагорнуто снігу трактором. Колесо відскочило і залетів в ту кучугуру снігу”. Але каже, що це було за 100 метрів від чи до зупинки бетонної. Розумієте, в чому справа? Відлетіло то після Миколаєва, не після Києва. Він мав у Миколаєві концерт. Його група їхала автобусом. З Миколаєва автобус повертається назад, а Андрій на своїй машині везе знайомого до Харкова. І тоді в нього відлітає колесо. Тобто, я думаю, що колесо хтось відкрутив уже в Миколаєві”, пригадала мати Кузьми.

Вона розповіла, що схожа ситуація відбулася з артистом в Трускавці. Родина залишила авто на стоянці. Після цього поїхала до селища Миколаїв Львівської області. Ольга Кузьменко почула дивний звук дорогою. Тож змусила сина зупинити авто. Щойно вони припаркувалися, колесо відлетіло.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мало б виповнитися 48: чим запам’ятався Ігор Пелих і як склалася доля його сім’ї

У ті роки музикант жорстко критикував владу Януковича. Жінка впевнена, що саме тодішнє керівництво України причетне до смерті сина.

“А на кого він весь час холодну воду лив, щоб вони опам’яталися? Я думаю, що там було кому. І ціла Україна переконана, що це був не випадок. Тому що це найнадійніша машина, абсолютно електроніка. І коли його несло на той молоковоз, старий ржавий, та пасажирка, що сиділа коло нього… Вона потім не хотіла того сказати, і я не хочу її підводити… Але вона сказала, що Андрій гальмував, але нічого не працювало. Потім вона сказала, що спала і нічого не бачила. Ну це її право, знаєте, людина хоче жити. Але ту першу фразу, на другий день після смерті вона не сказала”, поділилася Ольга Михайлівна.

Також вона розповіла, як зараз водій молоковоза. За її словами, чоловік живе “приспівуючи”. Сама жінка з ним не зустрічалася. Однак до нього завітали дві журналістки, які розповіли, що він “старий і хворий”. Спілкуватися з журналістами він не захотів.

Ольга Михайлівна переконана, що аварія не була спланована і водій молоковоза вчинив її не спеціально. Назвала Ольга Кузьменко і причину загибелі Скрябіна. За її словами, син міг би і вижити.

“Щоб так підкомбінувати, щоб аварія сталася саме на тому повороті, це неможливо. Це був випадок, але випадок був той, що Андрія вже підготували, тобто його машина була некерована. Думаю, що водій молоковоза до цього не причетний. Вони ж не в лоб вдарилися, вони вдарилися боком. Старому взагалі нічого, його трохи трусонуло, тож висока машина. Але Андрій вдарився. Що той тікав, що той, і вони черкнулися машинами. І ота ржава цистерна зверху впала на Андрія. Розумієте що його вбило? Якби цистерна була би в порядку і не вдарилася, ну то потовклися б трохи, подушка безпеки би спрацювала. Але це машина була некерована, він повертав, вона не слухала”, розповіла вона.

Донька лідера гурту “Скрябін” Андрія “Кузьми” Кузьменка продала на аукціоні футболку артиста з написом Georgia. Її купили за 255 тис. грн. Кошти підуть на авто для ЗСУ та до благодійного фонду ім. Кузьми Скрябіна. Який займається закупівлею медикаментів та медичного обладнання для потреб військових та цивільного населення.