В Україні арештували 350 млн грн російського підприємства

Арештували активи виробника напівфабрикатів на 350 млн грн.

70% у статутному капіталі підприємства належить громадянинові Росії, повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три підприємства Черкащини фінансували зброю для Росії

“Окрім того, правоохоронці з’ясували, що посадові особи даного підприємства запровадили “схему” з ухилення сплати податків. У ній були задіяні підконтрольні товариства, через які і виводилися кошти”, йдеться у повідомленні.

Щоб гроші не вивели у Росію, корпоративні права та нерухомість підприємства арештували.

У межах кримінального провадження за фактом ухилення від сплати податків встановлюватиметься остаточна сума завданих державі збитків.

В Україні працювала фармацевтична фірма з російським капіталом. Вартість активів близько 1 млрд грн. На частку статутного капіталу, якою володіли росіяни, наклали арешт.

Служба безпеки України арештувала корпоративні права однієї з найбільших туристичних агенцій в країни. Її кінцевим власником є російський мільярдер. Ідеться про олігарха Олексія Мордашова, який також є наближеним до керівництва РФ. 2016 року він отримав відзнаку “За благодеяние” від президента Росії Володимира Путіна.

Один з найбільших у Києві ТРЦ Ocean Plaza також передали в управління нацагенства АРМА. Серед його кінцевих бенефіціарних власників громадяни Росії з близького оточення глави країни-агресорки.