“Моя мати – українка” – стали відомі подробиці розмови Шойгу з Воллесом за два тижні до початку війни

Стали відомі подробиці розмови міністра оборони РФ Сергія Шойгу та голови міноборони Британії Бена Воллеса за два тижні до російського вторгнення в Україну.

The Washington Post 17 серпня розкрив подробиці раніше не опублікованої розмови міністрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін із Шойгу взялися особисто ширити фейки про війну в Україні РНБО

11 лютого, майже за два тижні до повномасштабного вторгнення РФ, Воллес під час свого візиту хотів ще раз запитати, чи є місце для переговорів щодо вимог президента Володимира Путіна стосовно розширення НАТО та діяльності альянсу в Східній Європі.

“Втім, Шойгу не виявив “жодного інтересу до теми”, повідомляє видання.

Тоді британський міністр попередив свого колегу, що Росія стикнеться з шаленим опором, якщо таки наважиться вдертися в Україну, на що той відповів, що “РФ та Україна це одна країна”, а “його мати українка”.

Видання наголосило, що Шойгу запевняв Воллеса в тому, що до цього справа не дійде, адже РФ не планує розв’язувати війну.

На попередження Воллеса про майбутні санкції та яку шкоду вони можуть завдати країні, Шойгу відповів, що “росіяни можуть страждати, як ніхто інший”, та додав, що їм більше несила “терпіти західну траєкторію України”.

“Він подивився мені в очі й сказав: “Ми не плануємо вторгатися в Україну”, згадує Воллес. Це показує, наскільки брехливі росіяни”, пишуть автори матеріалу.

Президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін в понеділок заявив, що росіяни нібито виконують всі завдання “спецоперації” проти України й “звільняють” Донбас. Низку антиукраїнських заяв Путін видав 15 серпня на військово-технічному форумі “Армія-2022”.

Попри ці заяви мета Російської Федерації у війні в Україні залишається незмінною. Кремль прагне домогтися зміни влади у Києві та взяти під контроль більшу частину країни. Водночас Путін намагається спотворити свої справжні плани.