Українські війська вже готуються до Дня Незалежності – генерал

Збройні сили України готуються відбивати ворожі атаки 23 і 24 серпня.

Президент РФ Володимир Путін не пропустить таку дату, каже колишній заступник начальника Генштабу ЗСУ генерал-лейтенант Ігор Романенко в ефірі Freedom.

“З урахуванням військового підходу, який включає відпрацювання кількох планів дій противника, відпрацьовується гірший варіант. Ми повинні до цього готуватися, але це не значить, що ми мусимо просто чекати”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Будуть дуже гострі події” українська розвідка

Романенко пояснив, що українська протиповітряна оборона була створена для збиття літаків, вертольотів, БПЛА та крилатих ракет

“Як відомо, росіяни застосовують зокрема сучасні ракети, які летять по балістичній траекторії і мають кілька швидкостей звуку. Саме ці ракети являють собою складну мішень для наших сучасних ЗРК та винищувачів авіації, які теж розроблялися хоч із врахуванням модифікації, але минулого століття, ще радянські зразки”, пояснив генерал-лейтенант.

15 серпня Верховна Рада продовжила воєнний стан на 90 днів до 21 листопада.

Напередодні Дня Незалежності України Росія може влаштувати провокацію і остаточно втягнути Білорусь у воєнні дії, повідомляли в Генштабі ЗСУ.

Війна Росії проти України триватиме до літа 2023 року щонайменше, заявив колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер. США підтримуватимуть Україну, сказав він.