Колишні власники “ПриватБанку” відсудили в держави готель “Мир”

Готель "Мир", Київ

Націоналізація “ПриватБанку”

У банку обіцяють оскаржити це рішення в міжнародних інстанціях

У середу, 16 серпня, Верховний суд відібрав у “ПриватБанку” готель “Мир”, що Києві, на користь компаній, пов’язаних з колишнім власником компанії Геннадєм Боголюбовим.

Як повідомила пресслужба “Приватбанку”, суд відмовив установі у задоволенні вимог у касації.

“Попри кричущі порушення закону судами нижчих інстанцій Касаційний господарський суд у складі Верховного Суду завершив рейдерську схему колишніх власників з позбавлення державного “ПриватБанку” права власності на багатомільйонний об’єкт нерухомості в Києві”, – йдеться в повідомленні банку.

Рішення було прийняте судом у складі головуючої судді Булгакової І.В., та суддів Львова Б.Ю. і Селіваненка В.П.

“Дуже прикро, що навіть під час війни зараз в країні приймаються такі рішення і майно виводиться з власності державних компаній…Ми будемо продовжувати боротись з колишніми власниками, ми їх дотиснемо — якщо не в Україні, то в Америці й Англії”, — заявив член Наглядової ради “ПриватБанку” Роман Сульжик.

Як відомо, право власності на столичний готель “Мир” перейшло до ПриватБанку внаслідок звернення у 2016 році стягнення на заставне майно на підставі договору іпотеки, укладеного з ТОВ “Ардена” ще до націоналізації банку.

До націоналізації банку в серпні 2016 року за рахунок переходу права власності на заставне майно (готель “Мир”,  м. Київ, проспект Голосіївський, буд. 70) до АТ КБ “ПриватБанк” згідно з договором іпотеки, укладеним з ТОВ “Ардена”, була погашена частина кредиту ТОВ “АЕФ” за валютним кредитним договором від 2013 року на суму майже 18 млн дол.

У 2019 році ТОВ “АЕФ” ініціювало судовий позов з метою позбавлення “ПриватБанку” майна та перешкоджання відновленню правового положення “ПриватБанку” як власника готелю. Після того, як рішення нижчих інстанцій на користь позивачів було скасовано Верховним судом, у 2021 році аналогічний позов до “ПриватБанку” ініціювало ТОВ “Артіс”.

Раніше у “Приваті” повідомляли, що компанії-позивачі повʼязані з колишнім власником “Приватбанку” Геннадієм Боголюбовим. 

Верховний Суд двічі переглядав рішення Північного апеляційного господарського суду у цій справі.

  • Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.