За використання Twitter: жінці в Саудівській Аравії дали 34 роки в’язниці

В Саудівській Аравії аспірантку британського університету Лідса 34-річну Сальму аль-Шехаб засудили до 34 років в’язниці.

Матері двох дітей пред’явили звинувачення за “ретвіти та підписки на дисидентів та активістів” у Twitter. Про це пише видання The Guardian.

Спочатку жінку засудили до трьох років в’язниці за “злочинне використання інтернет-сайту з метою викликати серед громадськості заворушення та дестабілізувати громадянську та національну безпеку”.

Сальма аль-Шехаб мала 150 підписників в Instagram та 2497 у Twitter. За даними видання, вона не відігравала жодної важливої ролі у русі місцевих активістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вражаюча цифра: скільки в РФ засудили за пости в соцмережах

Серед дописів про вигорання через Covid-19 та фотографій її дітей іноді зустрічалися ретвіти саудівських дисидентів, які живуть у вигнанні та закликають до звільнення політичних ув’язнених у королівстві.

ЗМІ зазначило, що Сальма аль-Шехаб може подати апеляцію.

Представники Twitter відмовилися коментувати цю справу. Також не відповіли на питання про те, який вплив Саудівська Аравія має на компанію.

Феодосійський міський суд в окупованому Криму засудив на два роки умовно із забороною публічної діяльності кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова.

Активіста звинуватили в тому, що у березні 2016 року він розмістив на своїй сторінці в Facebook репост відео про створення добровольчого батальйону “Крим”, а через кілька місяців написав до нього коментар: “Крим – це Україна, завжди була, є й буде!”.