Скільки доступних кредитів взяли українці – назвали цифру

Минулого тижня банки видали підприємцям доступних кредитів на 1,2 млрд грн.

З початку дії програми “доступні кредити 5-7-9” видали бізнесам 46,4 тис. кредитів на загальну суму 135,9 млрд грн. Про це повідомляє Міністерство економіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Марченко розповів, у що зараз варто вкладати гривні

“Найбільше підприємці взяли антикризових кредитів – 59,6 млрд грн і на рефінансування отриманих раніше кредитів 28,3 млрд грн. Крім того, на антивоєнні цілі було видано 16,5 млрд грн, на інвестиційні цілі 10,8 млрд грн. Аграрії отримали 19,7 млрд грн кредитних коштів на підтримку своєї діяльності, торгові компанії взяли 972,6 млн грн кредитів для поповнення обігових коштів”, йдеться у повідомленні.

Найчастіше кредити беруть підприємства, що працюють у сфері сільського господарства 52%, торгівлі та виробництва 24% та промислового перероблення 14%.

Лідерами за сумами укладених кредитних договорів є Львівська, Харківська, Дніпропетровська, Одеська, Київська, Вінницька області та Київ.

З початком широкомасштабного вторгнення в Україні постало питання, де брати гроші, яких катастрофічно бракує в державному бюджеті. Одним з порятунків для Міністерства фінансів стали військові облігації внутрішніх державних позик України. За даними Нацбанку, під час воєнного стану Мінфін провів 55 аукціонів. Так вдалося залучити понад 105 млрд грн. У військові облігації разом з бізнесом інвестують і пересічні громадяни.