Уперше за п’ять місяців війни: Каменських повернулася в Україну

Виконавиця Настя Каменських повернулася в Україну. Понад п’ять місяців російської агресії зірка провела за кордоном.

Вона поділилася емоціями від повернення на Батьківщину. За її словами, одразу ж вона поїхала до матері, яка вже тривалий час перебуває в Україні. А потім поїхала до їхнього з Потапом будинку. Там усе залишилося ще зі святкування Нового року, розповіла Каменських в програмі “Сніданок з 1+1”.

“Зовсім по-іншому пахне своя земля, і, звичайно, і цілувала і припадала. Я поїхала до своєї мами, вона довгий час вже тут. Потім своя оселя, там ще все з Нового року залишилося”, сказала вона.

Поділилася, що вже чула в Україні сирени. Але раніше вона чула тривогу на концерті у Литві:

“Я чула їх не вперше. Коли я була в Литві, я вперше почула на благодійному концерті. Там увімкнули її просто на всю залу, це дуже страшно”, поділилася Каменських.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Pozitiff про те, як переконує Потапа повернутися в Україну: “Я не єдиний, хто про це йому каже”

За п’ять місяців війни, які співачка провела за кордоном, вона з благодійними концертами об’їздила півсвіту. Артистка була в Іспанії, Чехії, США, Ізраїлі. За цей час Каменських зібрала 75 млн грн для допомоги. На цьому вона не збирається зупинятися.

Також артистка за кордоном давала дуже багато інтерв’ю. Зокрема, зізналася артистка, іноземці мало що знають про війну в Україні та навіть називають її конфліктом.

“YouTube, всі портали вони блокують відео, яке бачимо ми. Бо не відповідає їхній спільноті. Коли в Instagram багато викладаєш, тебе блокують. Я дуже багато даю інтерв’ю, тому що я хочу бути рупором, голосом своєї країни. Мені треба показувати, розповідати, як насправді це відбувається. Мене запитали в Америці: “А що ви думаєте з приводу цього конфлікту?” Я як там роздала: “Який конфлікт? Ви в своєму розумі? Ви розумієте, що в нас геноцид, який конфлікт”. Я показую всі ці відео з Бучі, з Ірпеня. Вони цього не бачать. І тому важливо розповідати, щоб люди поширювали правду”, наголосила вона.

Каменських випустила англомовну пісню Back Home. Присвятила її українським переселенцям, які вимушено покинули домівки через російську агресію. Зазначила, що цей трек ще одне “нагадування про те, що нам є за що боротися”.