“Б’ємо 500 росіян, за ними ще 500” – український артилерист розповів про оборону Попасної

При обороні міста Попасна на Луганщині українські воїни знищували щодоби по 4050 одиниць російської техніки.

Військовослужбовці 24-ї ОМБр імені короля Данила понад два місяці тримали оборону міста, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

Артилерист Володимир розповів, що це був найскладніший напрямок, на якому йому довелося воювати за майже півроку повномасштабної війни.

На штурм міста росіяни кидали величезну кількість сил морську піхоту, підрозділи силових структур, ПВК.

Крім того, на Попасну ворог спрямував потужні колони техніки. Тактика ворога не змінилася з часів Другої світової війни він у буквальному сенсі тиснув кількістю, просувався вперед по тілах своїх загиблих, не зупиняючись.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мародерство росіян: “еліта” росгвардії крала спідню білизну у Бучі

“Засилають, наприклад, 500 бійців, ми їх б’ємо, слідом за ними одразу йдуть ще 500. Ми стримували їхню навалу, не давали зайти до міста. Завданням артилерії була підтримка дій піхоти”, згадує Володимир.

Українські бійці відбивали колони, перешкоджали підвозу забезпечення для підрозділів ворога та їхньому просуванню по місту.

Кількість знищеної російської техніки не було часу рахувати наші хлопці вражали по 4050 цілей на день: танки, БМП, БТР, легкові машини.

Воїни робили подекуди неможливе, щоб український прапор якомога довше майорів над Попасною. Втримували шалений натиск надзусиллями людей.

Вони витягували машини з-під обстрілів, ремонтували їх фактично під вибухами. Знову і знову йшли у бій попри переважаючі сили противника.

Але зрештою ворог знайшов вразливе місце і прорвав оборону довелося відходити на вигідніші рубежі.

“Не приховуватиму, гірко було залишати місто. Але ми розуміли, що потрібно зберегти піхоту, щоб згодом піти у контрнаступ і звільнити від російської окупації наші міста й села. І ми це зробимо обов’язково”, каже Володимир.

Українські військові відійшли від Попасної 8 травня, повідомляв Гайдай. Зараз місто тимчасово захоплене російськими окупантами.

14 серпня Збройні сили України влучним ударом розбили штаб російських терористів ПВК Вагнера в місті.

Російські окупанти не можуть захопити всю Луганську область.