“За секунду все життя перед очима”: рашисти з “Градів” обстріляли Харків – які наслідки (Відео)

Обстріл Харкова

Повномасштабна війна росії проти України

Вороги обстріляли кілька житлових кварталів Харкова

Одна людина померла із сімох поранених унаслідок вранішнього обстрілу Харкова. По місту ворог вдарив після 10 ранку. Цілив по житлових кварталах. Багато помешкань залишилися без вікон, пошкоджено автомобілі, сталася пожежа у гаражах.

Почув свист та шурхіт і просто впав на землю. Євген і досі не може заспокоїтися – показує збиті лікті та коліна. Каже, повертався додому, як за 30 метрів від нього розірвався ворожий снаряд.

“Почув свист, шипіння, одразу швидко ліг на землю і перший приліт – 5 під’їзд. Я далі на четвереньках намагався потрапити у який-небудь під’їзд, все було закрито. Добіг на колінках до п’ятого і вже потрапив до себе. За секунду – все життя перед очима”, – пригадує потерпілий Євген.

Внаслідок обстрілу постраждали семеро мешканців Харкова. З п’ятьох госпіталізованих – одна людина від тяжких поранень померла. На місці трагедії сліди крові. Першу допомогу пораненим надавав Олексій Коновалов. Він військовослужбовець, повертався до частини з відпустки, коли потрапив під обстріл, вирішив оглянути територію, щоб допомогти постраждалим у разі потреби. Допомога знадобилася.

“Чоловік – у нього численні поранення, але він був адекватним. У нього таз, нога, грудна клітина були пошкоджені. У жінки ампутована нога – велика крововтрата була. Чоловік був при тямі, а жінка, попередньо мне здалося, що вона загинула, але пульс відстежувався. Я спершу прийняв рішення накласти турнікет. попросив визвати швидку, у мене всі руки були зайняті”, – наголосив військовослужбовець ЗСУ Олексій Коновалов.

Після потужного обстрілу власниця квартири Олена знайшла в себе у ванній кімнаті залишки снаряда. Жінка була на роботі, коли сусіди повідомили – в її квартиру прилетіло.

“Пробило дах, техповерх, залетіло у квартиру. Ось дірочка – вона така і у ванну, і у коридор. Половина снаряду була у ванній. Рятувальники приїхали забрали”, – розповіла власниця пошкодженої квартири Олена Макаренко.

Вороги обстріляли кілька житлових кварталів Харкова. Влучили у землю поряд із будинками, у квартирах повилітали шибки. В одному з гаражів від влучання зайнялося.

“Цей гараж, коли горів, гасили пожежники. Потім прийшов власник цього гаражу, він увесь у пластику був, машини не було. Гараж не горів – власник осипався, а болванка лежала у кутку, коли він ворота відчинив. Витинули, поклали, осколки залишилися”, – зауважив мешканець обстріляного району Сергій.

На місці прильотів правоохоронці та рятувальники збирали залишки снарядів із землі, деякі глибоко застрягли у землі.

“Ворог завдав удару по Салтівському району міста Харкова, загалом близько 10 влучань. Сталися влучання на подвір’я церкви, на дитячий майданчик, у житлові багатоповерхівки”, – підсумував речник ГУ ДСНС у Харківській області Євген Василенко.

За попередніми висновками рятувальників, вороги били по Харкову з реактивних систем “Град”. У слідчому управлінні поліції повідомили – за фактом обстрілу відкрите кримінальне провадження за статтею порушення законів та звичаїв війни.

Оксана Нечепоеркно, Харків, “5 канал”

Читайте також: рашисти масовими обстрілами накрили територію Новгород-Сіверської громад

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.