Сотня дохлих “вагнерівців”, окупант зізнається у вбивстві цивільних в Україні – як минула 173-тя доба війни

наслідки удару по базі "вагнерівців"

Повномасштабна війна росії проти України

Від 24 лютого вже 43 тисячі 750 рашистів стали “хорошими”

Щонайменше сто російських воєнних злочинців із приватної військової компанії “вагнер” могли бути знищені після удару по їхньому штабу в Попасній на Донеччині. Серед них заступники керівника вагнерівців Євгена Пригожина. Таке в етері національного марафону припустив голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай.

“Якщо врешті решт виявиться, що більше ста вагнерівців з керівного складу загинуло, ну це для нас вже не буде новиною. На жаль, саме з приводу кухаря, то не буде такої чудової новини, але заступники так, ну і цифра більше ста”, – зауважив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Базу вагнерівців ЗСУ знищили напередодні. Це підтвердили в Центрі стратегічних комунікацій ЗСУ. Адресу рашистського пункту управління злив російський пропагандист. Він був на тих позиціях і робив фото із загарбниками. На одному з них – Євген Пригожин, якого вважають власником приватної військової компанії “вагнер”. А також точна адреса, де розташована база.

“Перш за все – це жива сила. Це штаб ЧВК “вагнер” на цій території. Це управлінський пункт, назвемо це так”, – повідомив радник міністра внутрішніх справ України Вадим Денисенко.

Відучора серед тих, хто вирушив слухати пісні кобзона, в мережі називали й самого засновника ПВК “вагнер” Євгена Пригожина. Аж от надвечір понеділка пропагандисти виклали нові фото. Ймовірно, в очікуванні нового привіту від HIMARS, на руїнах бази ПВК “вагнер” буцімто позує її чільник. Можливо, милується ефектною роботою ЗСУ?

“Ці добровольці “вагнера” – це ті, хто може найбільше затягувати нових добровольців в свої лави. Це структура, яка має великий досвід тому це дуже важливо, що ми завдаємо саме по них таких ударів, і вони несуть жертви”, – запевнив командир підрозділу ЗСУ “Стугна”, народний депутат VIII скликання Дмитро Лінько.

Російська армія – це армія вбивць і злочинців. Які вже починають прямо зізнаватися у вбивстві цивільних українців. Російський солдат Данило з алтайського краю зізнався, як вбив мешканця на Андріївки на Київщині. Зізнання нелюда опублікував російський проєкт розслідувань. Який, втім, дав можливість окупанту виправдати свій злочин. А ми просто зафіксуємо зізнання негідника для міжнародного кримінального суду.

За те, що ступили на нашу землю – усі отримаєте покарання. Офіс генпрокурора повідомив про підозру ще вісьмом військовослужбовцям РФ, які знущалися над цивільними на Київщині, коли область була під окупацією. За даними слідства, військовослужбовці росгвардії грабували приватне майно місцевого населення. Військові так званого “елітного” підрозділу викрадали все, що залишали жителі Київщини, рятуючись від окупантів, від спідньої білизни та одягу до побутової техніки.

Доки російський фюрер із папірця марить про вигадані доблесні подвиги своїх військових-нікчем на Донеччині та Луганщині, наша розвідка публікує перехоплення, в яких окупанти мов жебраки, скаржаться на невиплачені бойові і на поведінку командирів, які кидають їх мов м’ясо, під вогонь. А російських злочинців у військовій формі не цінує навіть свій військово-промисловий комплекс. Огляд останніх новинок “таємно” злили в мережу.

За минулу добу росіяни гатили по цивільних, які продовжують жити в області, з “Іскандерів”, “Градів”, не шкодували залпів із танків та артилерії. З бєлгорода обстріляли ракетами Харків. Одна жінка загинула. Семеро поранені.

“Повернув побачив двух людей – чоловіка і жінку. Жінка не подавала ознак життя. Майже з ампутованою ногою”, – розповів харків’янин.

Тим часом Збройні Сили не втрачають можливості значно скоротити другу найдовшу армію світу. Від 24 лютого вже 43 тисячі 750 рашистів стали “хорошими”. За минулу добу ЗСУ знищили дві сотні окупантів, дюжину танків, півтора десятка бойових броньованих машин, 5 артилерійських систем, три безпілотники та один гелікоптер. До речі, про гелікоптери. За останні два дні хвалена російська авіація втратила три КА-52. Їх вдало приземлили наші захисники.

Ганна Рибалка, “5 канал”

Читайте також: “Я зізнаюся”: журналісти знайшли російських окупантів, що звірствували на Київщині

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на”5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.