Росіяни не зможуть захищатися від ЗСУ на Херсонщині: ISW назвав умови

Російські війська на Херсонщині не зможуть підтримувати масштабні механізовані операції без надійних наземних ліній зв’язку.

Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW) за підсумками 13 серпня, аналізуючи наслідки ударів Збройних сил України по мостах через Дніпро.

“Перевезення боєприпасів, пального й важкої техніки у кількості, достатній для наступальних або навіть великомасштабних оборонних операцій, через понтонні переправи або повітрям недоцільне, якщо не неможливе”, йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міст в Новій Каховці непридатний для користування ОК “Південь”

Аналітики припустили, що російські сили, ймовірно, втратять здатність захищатися від українських контратак. Це за умови, якщо українські війська зруйнували всі три мости через Дніпро та зможуть перешкодити росіянам відновити працездатність будь-якого з них протягом тривалого часу.

Експерти перерахували потенційні наслідки, що виникнуть унаслідок неможливості використання росіянами мостів через Дніпро:

покинуті російські автомобілі;
відсутність нової важкої техніки;
збільшення скарг російських солдатів на брак постачань;
можливо, почастішають випадки пограбувань з боку росіян;
брак пального й боєприпасів у російських військ у західній частині Херсонської області;
зниження інтенсивності та, зрештою, припинення наземних і артилерійських атак росіян;
збільшення кількості російських військовополонених, захоплених українськими військами.

Ці наслідки можуть розвиватися дні або тижні, залежно від того, скільки російські війська змогли накопичити запасів на західному березі Дніпра і наскільки успішно українські сили знаходять і знищують ці запаси, зберігаючи мости в неробочому стані, зазначив ISW.

Два головні мости через Дніпро на Херсонщині нині, ймовірно, окупанти не можуть використовувати для значного військового постачання, констатують у міноборони Великої Британії.

У окупантів почалась паніка після ударів Збройних сил України по Антонівському та Каховському мостах. Антонівський міст з обох боків оточили, місцевих жителів не пускали. Російські військові почали масово вивозити свої родини.