“Референдум” на Луганщині: високопосадовці РФ заманюють людей пустими обіцянками

На окупованій території Луганської області росіяни активно закликають йти на псевдореферендум.

Агітують “голосувати” навіть тих, кому ніде зимувати. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Тelegram вранці 14 серпня.

Як приклад, він навів ситуацію у Сватовому. Там російські високопосадовці агітували біженців взяти участь у “референдумі” в обмін на розв’язання “всіх проблемних питань”.

“Тільки коли? Люди декілька місяців вимушені жити на стадіоні не в домах, гуртожитках, чи комунальних установах. На відкритому спортивному об’єкті за два місяці до початку опалювального періоду. Повертатись цим людям нікуди їх житло зруйнував “руський мир”, який тепер дивиться безхатченкам Луганщини в очі і має совість щось обіцяти в обмін на голос”, наголосив Гайдай.

Водночас росіяни не полишають спроб окупувати Луганщину цілком і відзвітувати про це.

“Бої не припиняються ані вночі, ані зранку. Після доволі швидкого захоплення Лисичанська ворог не може подолати відстань, меншу за площину цього міста. Так, випалює землю навколо, але кожен наступний кілометр йому підкорюється після значних втрат”, додав Гайдай.

Намагалися окупанти штурмувати поблизу Спірного та Серебрянки на Донеччині. Ці населені пункти розташовані на межі з Луганщиною.

“Армія ворога зазнала вогневого ураження від наших Збройних сил та відступила. Як і після ще семи спроб штурму з різних боків. На двох бої точаться і дотепер”, додав Гайдай.

Поблизу десятьох міст та сіл росіяни атакували з повітря. Зафіксовані ракетні удари. За ніч 14 серпня артилерійські підрозділи ворога 15 разів обстрілювали населені пункти ствольним та реактивним озброєнням, підсумував Гайдай.

Доповнюється…