Легалізація вогнепальної зброї – Монастирський обіцяє швидкого ухвалення закону

Найближчим часом Верховна Рада може ухвалити закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Українці матимуть можливість купувати пістолети й іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок, сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на телемарафоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МВС пояснили, які питання регулюватиме закон про зброю

Позиція МВС зараз така, що українцям необхідно мати можливість володіти зброєю для захисту власних помешкань.

“Але ми проти вільного носіння зброї в громадських місцях, тому що вбачаємо ризики для громадської безпеки, які перевищують вигоди, які може мати така норма. Зараз працюємо з парламентарями. Найближчим часом ухвалять відповідний закон. Перше читання вже відбулося, зараз готують закон до другого читання. Упродовж найближчого часу його винесуть на розгляд парламенту”, зазначив Монастирський.

Понад 80% українців хочуть володіти зброєю. Про це свідчать проміжні результати опитування громадян у мобільному застосунку “Дія”.

В МВС також розкрили подробиці законопроєкту щодо легалізації зброї в Україні.

2015 року петиція про легалізацію зброї на сайті президента першою зібрала необхідних 25 тис. підписів. Президента закликали законодавчо врегулювати право громадян на володіння вогнепальною зброєю.

Верховна Рада 23 лютого підтримала в першому читанні законопроєкт про обіг вогнепальної зброї серед цивільних громадян. Законопроєктом визначається поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, умови й порядок отримання громадянами та юридичними особами документів про право власності на таку зброю. Також передбачається розроблення порядку видавання медичної довідки про те, що немає медичних протипоказань до володіння зброєю.