Легалізація вогнепальної зброї – Монастирський обіцяє скорого ухвалення закону

Вже найближчим часом Верховна Рада може прийняти закон про легалізацію вогнепальної зброї.

Українці отримають можливысть купувати пістолети та іншу вогнепальну зброю для охорони своїх домівок, сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський на телемарафоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МВС пояснили, які питання регулюватиме закон про зброю

Позиція МВС зараз така, що українці повинні мати можливысть володіти зброєю для захисту власних помешкань.

“Але ми проти вільного носіння зброї в громадських місцях, тому що ми бачимо ризики для громадської безпеки, які перевищують вигоди, які може мати така норма. Зараз ми працюємо з парламентарями. Я думаю, що найближчим часом буде прийнятий відповідний закон, перше читання вже було прийнято, зараз готується закон до другого читання. Я думаю, що протягом найближчого часу він буде винесений на розгляд парламенту”, зазначив Монастирський.

Понад 80% українців хочуть володіти зброєю. Про це свідчать проміжні результати опитування громадян у мобільному додатку “Дія”.

В МВС також розкрили подробиці законопроєкту щодо легалізації зброї в Україні.

2015 року петиція про легалізацію зброї на сайті президента першою зібрала необхідних 25 тис. підписів. Президента закликали законодавчо врегулювати право громадян на володіння вогнепальною зброєю.

Верховна Рада 23 лютого підтримала у першому читанні законопроєкт про обіг вогнепальної зброї серед цивільних громадян. Законопроєктом визначається поняття права власності на цивільну вогнепальну зброю, умови та порядок отримання громадянами та юридичними особами документів про право власності на таку зброю. Також передбачається розроблення порядку видачі медичної довідки про відсутність медичних протипоказань до володіння зброєю.