Головні новини дня: жорстокі бої на Донбасі та масовані обстріли

Gazeta.ua нагадує головні новини суботи, 13 серпня.

Збройні сили України продовжують тиснути на росіян у тимчасово окупованому Херсоні, зокрема, завдаючи ударів по мостах через Дніпро. Про це повідомив урядовець міністерства оборони Сполучених Штатів Америки на брифінгу. У Пентагоні заявили, що в Херсоні українські сили продовжують “сильно тиснути” на окупантів. Там згадали удари ЗСУ по мостах, якими користуються загарбники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Калібр 155 мм для очищення території від нечисті” в Україну прибули перші САУ Zuzana від Словаччини

Російські окупанти намагаються прорвати оборону українських військ у напрямках Олександрополя, Красногорівки, Авдіївки, Мар’їнки й Пісків. Тривають жорстокі бої. У напрямках Павлівки й Новосілки загарбники не змогли покращити тактичне положення. Окупанти безрезультатно спробували просунутися в районах населених пунктів Лозове й Широке. З утратами відступили.

У тимчасово захопленій Новій Каховці на Херсонщині пролунали потужні вибухи. Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Він також виклав відео з місця подій. Місцеві жителі в соцмережах також повідомляють про кілька вибухів у місті.

Окупанти продовжують обстрілювати цивільну інфраструктуру на Харківщині. Сьогодні завдавали артилерійських ударів у напрямку обласного центру та ще 11 населених пунктів. Біля Старорого Салтова, Гусарівки й Мосьпанового ворог бив з авіації.

Заявляючи про “повний контроль” над селищем Піски в Покровському районі Донецької області, армія Російської Федерації просто продовжує його знищувати. Окупанти гатять по населеному пункту із термобаричних артилерійських систем, фактично зрівнюючи його з землею. Учора російські окупанти продовжували наступ на південно-західному та північно-західному напрямках від околиць Донецька.