На Луганщині окупанти в обмін на харчі збирають інформацію про чоловіків у літніх людей

російські військові

Повномасштабна війна росії проти України

Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей

У захоплених містах ворог вдається до нових методів мобілізації – в обмін на харчі збирає інформацію про чоловіків у літніх людей. Про це повідомив голова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

“Під час обходів багатоповерхівок вони втираються в довіру до літніх людей, пропонуючи тим невеличкі суми грошей або харчі в обмін на інформацію о чоловіках призовного віку. Залишають на чергування біля закритих під’їздів військових, які чекають, що хтось із мешканців чоловічої статі або вийде, або спробує повернутися додому. До речі, більшість із тих, хто займається примусовим призовом, пересувається в середині міст виключно у балаклавах, аби не впізнали сусіди та знайомі, на яких вони й полюють”, – написав Гайдай.

Нагадаємо, 12 серпня російські окупанти вели штурмові дії на Бахмутському, Авдіївському напрямках та у районі Спірного та Івано-Дар’ївки.

Як повідомляв 5.ua, вночі зафіксували 2 удари по Харкову. 

Також, у Генштабі розповіли про втрати окупантів.

Нагадаємо, Збройні сили України зруйнували останній чинний міст біля Каховської гідроелектростанції – саме ним російські окупанти переправляли свою техніку на територію Херсонщини.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.