Росіян перестануть пускати в найпопулярніше місце в Литві: деталі

У Литві не хочуть, щоб росіяни насолоджувалися європейськими цінностями поки їхні співвітчизники вбивають українців.

Власники Пакруойського маєтку, який є найбільшим з подібних збережених споруд у країнах Балтії, з 12 серпня закрили вхід для російських туристів, пише Delfi.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що робити росіянам, яких не пускатимуть у Європу Кулеба дав пораду

Маєток розташований неподалік від кордону з Латвією і поруч з Via Baltica, що з’єднує Варшаву з Таллінном, і поруч з популярним серед російських туристів Рундальським палацом.

У маєток щороку приїжджають сотні тисяч туристів з усієї Європи. Він є найпопулярнішим місцем у Литві.

“Поки одні насолоджуються поїздками, відпочинком і розвагами в Литві, їхні співвітчизники підривають, убивають і знищують не тільки жителів України, а й культурні цінності цієї країни. Нам не потрібні криваві гроші російських туристів”, наголосив представник Пакруойського маєтку Ґедрюс Клімкявічюс.

Відвідати Пакруойський маєток зможуть тільки ті громадяни Росії, які доведуть, що вони постраждали від путінського режиму й отримали посвідку на проживання в ЄС.

Литва підтримала Естонію в її рішенні заборонити росіянам із шенгенськими візами в’їзд у країну. Водночас в МЗС країни заявили, що обмеження працюють ефективніше, якщо вони застосовуються на рівні Європейського Союзу.

Чехія запропонує Європейському Союзу додати заборону на видавання віз громадянам Російської Федерації в новий пакет санкцій проти РФ.

Міністри країн Європейського Союзу обговорять заборону видавання шенгенських віз громадянам країни-агресорки Російської Федерації, імовірно, наприкінці цього місяця.