Москва посилює “промислову мобілізацію” – що це означає

У Росії відбувається прихована промислової мобілізація компаній та підприємств оборонного сектору.

У компанії Ростех з початку серпня заборонили відпустки для всього керівного складу та значної частини робітників, повідомляє Головне управління розвідки.

“В деяких компаніях, які входять до складу Ростеха, “перенесення відпусток на невизначений термін” стосується 100 відсотків працівників”, йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вторгнення Путіна відкинуло економіку РФ на роки назад Bloomberg

Воєнно-промислова комісія РФ, яку очолює президент Володимир Путін, готує зміни до програми державного оборонного замовлення на 2022 рік. Планують збільшити витрати на 600-700 млрд рублів. Зміни планують затвердити на початку вересня.

“Мета прихованої “промислової мобілізації” забезпечення ведення бойових дій на території України. При цьому, вже найближчим часом очікується введення аналогічних заходів на інших оборонних підприємствах РФ”, повідомляє розвідка.

Росія хоче контролювати пересування персоналу оборонних підприємств. Це пов’язано зі звинуваченням у державній зраді окремих представників наукових кіл Росії.

До складу Ростеху входить понад 800 компаній та підприємств різних галузей виробництва.

Російська Федерація намагається перезапустити чи розширити воєнну промисловість для підтримки тривалих бойових дій в Україні.

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу відвідав у п’ятницю Уралвагонзавод, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW) у звіті за підсумками 12 серпня.