Шахрай торгував гуманітарною допомогою – деталі

Мешканця Хмельницької області викрили на торгівлі гуманітарною допомогою.

Чоловік, який займається міжнародними вантажними перевезеннями, під виглядом гуманітарної допомоги для потреб Збройних сил завозив військову амуніцію, речі першої потреби й транспорт. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Але він не передавав допомогу на фронт, а продавав її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ошукував переселенців і волонтерів: на Миколаївщині викрили онлайн-шахрая

“Чоловіка викрили на продажі двох авто за $3600 й отриманні завдатку для придбання партії автомобілів. Раніше правоохоронці задокументували продаж бронежилетів, які, за висновками експертизи, не відповідали технічним вимогам”, ідеться в повідомленні.

Під час обшуків у чоловіка вилучили автомобілі й комплектовання до них, шоломи, розвантаження й плити до бронежилетів, побутову хімію та засоби гігієни.

Готують повідомлення затриманому про підозру. Встановлюють інших причетних.

Житель Костополя Рівненької області торгував машинами з гуманітарної допомоги, що призначалися для Збройних сил України. Чоловіка затримали й повідомили про підозру в злочині.

У Волинській області зловмисники продавали військову амуніцію, отриману як гуманітарну допомогу. Члени благодійного фонду налагодили постачання з країн ЄС гуманітарної допомоги для військових потреб. Але замість того, щоб відправити допомогу на фронт, продавали її.

У Києві зловили псевдоволонтера, який у Telegram звертався до громадян із закликом про збирання коштів для ЗСУ. Зібране витрачав на власні потреби.

На Дніпропетровщині правоохоронці викрили чоловіка, який продавав гуманітарну допомогу.