“Не армія, а банда професійних мародерів” – розсекретили архів скарг до військової прокуратури РФ

Російських військових називають “бандою професійних мародерів”. Саме таке визначення звучить у скаргах громадян до військової прокуратури РФ.

Доступ до архіву скарг з питань, пов’язаних із вторгненням Росії до України отримало російське видання TheInsider. Документи з цього архіву і звернення росіян “зображають реальну ситуацію, що склалася в ході війни”, пише видання.

Видання включило до публікації приклади звернень, які підтверджують, що російських солдатів термінової служби обманом чи примусом відправляють на передову та що солдатам не забезпечують харчування та медичну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На крейсері “Москва” загинув син контрадмірала, який командує дивізією ЧФ РФ

Низка звернень викликані тим, що ті, хто уклав контракт з армією РФ, намагаються навмисно порушити його умови, щоб їх усунули від служби.

Частину документів присвячено тому, що росіяни не можуть нічого дізнатися про долю своїх відправлених на війну рідних.

Російські громадяни також пишуть звернення до прокуратури у зв’язку з мародерством та злочинами російських військовослужбовців проти мирного населення, зокрема на територіях, окупованих Росією з 2014 року.

“Вони прийшли нас захищати чи грабувати та вбивати?” написано в одній із опублікованих заяв. В іншому зверненні армію РФ прямо названо “бандою професійних мародерів”.

Загалом у публікації TheInsider наведено, включно з особистими даними російських солдатів і офіцерів, великі витримки з приблизно сорока звернень, у яких росіяни вимагають від військової прокуратури РФ провести розслідування за викладеними фактами.

21 червня стало відомо, що батьки строковиків, які вижили після загибелі крейсера “Москва”, зажадали через військову прокуратуру РФ не відправляти їхніх синів знову до зони бойових дій.

Російські окупанти правдами і неправдами відмовляються воювати в Україні. Хтось прикривається причинами у вигляді немічних рідних чи дружини. Строковики не витримують психологічного навантаження. Деякі калічаться власноруч, щоб втекти, інші – пиячать через стрес.