“Це поки що не переломний момент” – експосол США в Україні прокоментував “бавовну” в Криму

Вибухи в Новофедорівці повинні зміцнити мораль українців, а Росія стане більш обережною у використанні анексованого Криму для військових ударів по материковій Україні.

Таку думку в коментарі ТСН висловив колишній посол США в Україні, а нині голова Центру Євразії в Atlantic Council Джон Гербст. Він наголосив, що удар у Криму це ще одне свідчення української винахідливості у боротьбі проти агресивної війни Москви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Новоолексіївці Херсонської області згоріли ангар і техніка окупантів. Фото

Водночас, він додав, що це не означає переламного моменту у війні.

На запитання, чи можуть США після цього таки надати України ракети ATACAMS дальністю 300 км та винищувачі, американських дипломат відповів, що адміністрація Байдена повільно та боязко відповідає на запити України щодо зброї.

“Водночас, вже випрацювана модель, за якою через тижні чи місяці після відмови Україні на її запит, адміністрація змінює свою думку. Тому, це ще має статися з ATACAMS та винищувачами. Хоча про підготовку українських пілотів на натівських літаках не йдеться”, пояснив він.

Він зазначив, що з часом США таки надасть Україні і ATACAMS, і винищувачі.

“Але важко передбачити, коли це станеться”, підсумував Джон Гербст.

9 серпня в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи в районі російської авіабази “Саки” в Новофедорівці. В Росії заявили, що вибухнув авіаційний боєприпас, і вогневого ураження нібито не було.

У Міноборони України іронічно заявили, що “не можуть встановити причину займання” на аеродромі окупантів в українському Криму. Але посилено рекомендують їм вивчати правила протипожежної безпеки та не курити там, де це не дозволено.