“Шахтар” Ахметова став партнером президентського проекту UNITED24 та запускає свій NFT-проект

“З першого дня повномасштабної війни “Шахтар” направив свої сили та ресурси на те, щоб допомогти Україні у її боротьбі та підтримати українців, які постраждали внаслідок бойових дій. Ми використовуємо будь-яку можливість, щоб зібрати гроші для людей, які цього потребують. Pitch In For Ukraine– це амбітний гуманітарний проект, з яким ми сподіваємось акумулювати ще більші ресурси для допомоги Україні, українським дітям та всім постраждалим від військової агресії Росії”,– заявив генеральний директор клубу Сергій Палкін.

Уболівальники, які беруть участь у проекті Pitch In For Ukraine, отримають винагороду у вигляді PoP (Pixel of Pitch, або “піксель поля”)– частини поля “Донбас Арени”, домашнього стадіону ФК “Шахтар” у окупованому українському Донецьку у форматі цифрового зображення.

У ФК зазначили, що поле “Донбас Арени” надає можливість футбольним уболівальникам отримати 154 000 PoP на основі шести рівнів добровільних внесків на вибір, починаючи із суми в 15 фунтів стерлінгів. На кожному PoP буде ім’я людини, яка внесла добровільний внесок, а також унікальний номер разом із ексклюзивним контентом для вболівальників на футбольний сезон-2022/23.

Всі гроші, зібрані за допомогою програми Pitch In For Ukraine, будуть спрямовані на надання гуманітарної допомоги та на підтримку українських сімей, які вимушено переміщені та постраждали від війни, що триває. Кошти будуть використовуватись безпосередньо для потреб фонду президента України Володимира Зеленського United24, а також фондів Shakhtar Social, Saving Lives та KSE.

Контекст:

Через фандрайзингову платформу United24 за три місяці на підтримку України вдалося зібрати понад 6 млрд. грн. До пожертв на платформі приєдналися люди зі 110 країн світу.

Найменший одноразовий донат становив 2 центи, а найбільший –  $ 4088. За зібрані кошти вже закуплені професійні військові безпілотники, медичне обладнання, гелікоптер для порятунку поранених, а також взуття, форма, каски, бронежилети та інше.