7 серпня день янгола у власників найпопулярніших імен у світі

Сьогодні, 7 серпня, День янгола відзначають Олександри та Анни. Не зудьте привітати друзів та рідних, причетних до свята

Gazeta.ua пропонує більше дізнатися про значання цих імен та обрати для них вдалу листівку.

Ім’я Анна єврейського походження. Означає “благодать”, “сила”, “хоробрість”. Інакше ім’я трактують як “грація”, “миловидність”. Воно багато разів зустрічається у Біблії. Анна, дружина святого Йоахима – мати Діви Марії, бабуся Ісуса Христа.

Анна – це найпопулярніше ім’я в світі, які з честю носять представниці усіх народів та рас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: День ангела 5 серпня відзначають жінки, що мають ім’я як у бабусі Христа

Ім’я Олександр походить із грецької мови. Означає “мужній”, “захисник”. Уперше згадується Гомером у лінійних письмах Б як друге ім’я Паріса. Відомим стало завдяки царю Македонії Александру Великому.

Зараз ім’я одне із найпопулярніших у світі, адже набуло поширення у багатьох країнах. На різних мовах може звучати по-різному.

7 серпня православні віряни відзначають Успіння праведної Анни, матері Пресвятої Богородиці. У цей день вшановують кровних предків Ісуса Христа, згадують диво віри, терпіння і надії.

За переказами, Анна чудесним чином народила свою дочку, була уже в похилому віці. Відтоді стала покровителькою майбутніх матерів, вишивальниць і прачок. Жінки в молитвах до неї просять про легкі пологи, про здоров’я для малюка і достатню кількість молока у породіллі. Бездітні моляться про дитину.