ЗСУ на півдні виконали понад 200 вогневих завдань: знищено багато росіян і їх техніки

Ракетно-артилерійськими підрозділами на півдні України виконано понад 200 вогневих завдань. В тому числі по силах протиповітряної оборони противника.

Штурмовою авіацією із долученням тактичного бомбардувальника, винищувачів та гелікоптерів нанесено дев’ять ударів. Удари нанесли по трьох опорних пунктах, по чотирьох скупченнях ворога, озброєння та техніки та по складу боєприпасів та радіолокаційній станції, повідомляє Оперативне командування “Південь” в Facebook.

Збройні сили України знищили: 72 окупантів, чотири зенітно-ракетних систем С-300 і зенітно-ракетного гарматного комплексу “Панцир-С1”, 122-х мм гаубиці, ворожого безпілотника-розвідника, броньовану та автомобільну техніку. Знищено ще польовий склад боєприпасів. Остаточні втрати ворога – дорозвідуються.

На Південнобузькому напрямку противник намагається утримати зайняті позиції та не допустити відновлення наступу й звільнення тимчасово захоплених територій Силами оборони.

Ворог здійснив спробу проведення штурмових дій в напрямку Васильків Благодатне. З втратами ретирувався.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники почали інтенсивніше обстрілювати громаду Миколаївщини Кім

Протягом дня вкотре обстріляно Миколаїв з реактивних систем залпового вогню “Смерч”, а навздогін ще й запущений “Ураган”. Людських втрат немає.

Літаками штурмової авіації та ударними гелікоптерами вісім разів атаковано наші позиції на звільнені населені пункти в Баштанському і Миколаївському районах Миколаївщини, а також в Бериславському й Херсонському Херсонщини. Без наших втрат.

Корабельне угруповання ворожих сил в Чорному морі без змін кількості, спорядження та позицій продовжують тероризувати загрозами ракетної небезпеки.

Російські окупанти перекинули на тимчасово захоплені території півдня України 25 тис. військових.

З них 10 тис. перебувають на західному березі Дніпра. Ці сили необхідні РФ для протидії успішним операціям Збройних сил України в районі Миколаєва, а також спробам наступу на цьому напрямку.