Папа Римський Франциск збирається до України найближчим часом – посол

Папа Римський Франциск і Андрій Юраш

Повномасштабна війна росії проти України

Україна радо прийме понтифіка перед поїздкою до Казахстану

Можливу поїздку до України обговорив з українським послом Папа Римський Франциск. Про це повідомив сам дипломат Андрій Юраш на Facebook.

За його словами, понтифік заявив, що він дуже близький до України й хоче висловити цю близькість шляхом візиту. Водночас на сайті Ватикану не повідомили тему зустрічі.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.

Юраш не вказав можливу дату візиту, проте написав, що Україна чекає на Папу Римського і буде рада привітати його перед поїздкою до Казахстану. Вона запланована на середину вересня – Франциск візьме участь у з’їзді релігійних лідерів у Нур-Султані. Там планує зустрітися з російським патріархом кирилом.

В інтерв’ю агентству Reuters у липні глава Католицької церкви зазначив, що хотів би відвідати Київ і москву, щоб посприяти миру. При цьому спершу папа Франциск воліє здійснити візит саме до росії. Кілька місяців тому кремль відповів відмовою на таку пропозицію Ватикана. Втім понтифік сподівається, що москва змінить думку.

В українському МЗС радо підтримали бажання папи навідатися до Києва. Водночас посол України у Ватикані Андрій Юраш вважає, що понтифіку слід спершу відвідати Україну й стати на бік жертви, а потім їхати до росії та намагатися щось змінити.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.