Є ризик ядерної катастрофи: в Енергодарі біля ЗАЕС пролунали нові вибухи

В Енергодарі на Запоріжжі пролунали нові вибухи біля атомної електростанції. Їх було чутно біля 17:00.

Є загроза некерованої ядерної катастрофи, заявила в ефірі телемарафону керуюча справами Енергодаської міськради Яна Дабіжа.

“Поки людство боїться керованої ядерної зброї Путіна, в Енергодарі щомиті є ризик, що станеться некерована ядерна катастрофа”, заявила чиновниця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи засіли в підвалах Запорізької АЕС

Займаючись ядерним тероризмом на Запорізькій атомній електростанції, окупанти хочуть зруйнувати інфраструктуру АЕС та пошкодити усі лінії електропередач. Через це може бути знеструмленим південь України, заявили в державному підприємстві “Енергоатом”.

“Рашисти перейшли до нового сценарію сценарію руйнувань, створення ядерної та радіаційної аварії на ЗАЕС. Тому обстріли станції, з високою ймовірністю, продовжаться. Завадити цьому можуть злагоджені дії безпекових організацій, зокрема ООН, МАГАТЕ та WANO, а також постійний тиск на Росію з боку міжнародної спільноти”, – йдеться у повідомленні.

В “Енергоатомі” підтвердили, що якщо окупанти не покинуть ЗАЕС та продовжуватимуть її обстрілювати може статися ядерна та радіаційна катастрофа.

“Наслідки якої відчує не тільки Україна, а й вся Європа”, – вказується у заяві.

Доповнюється…