Буде найскладніша зима: у Запорізькій ОВА попередили жителів регіону

Опалювальний сезон 2022-2023 у Запорізькій області буде найскладнішим через російське вторгнення на територію України.

Вже сьогодні місцевим треба думати про утеплення осель, а жителям приватних секторів за можливості запасатися дровами й паливними брикетами. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Старух в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запоріжжя сколихнув ракетний удар: фото наслідків

“Через російське вторгнення ця зима буде найскладнішою. Крім того, спираючись на ситуацію, мають бути створені стратегічні запаси й передбачені альтернативні газу види пального”, попередив він.

Старух також зауважив, що ситуація в зоні ведення активних бойових дій і на тимчасово захоплених територіях вкрай важка, адже ворог перебив електромережі й газогони.

“Обласна влада робить все можливе, зокрема розмовляє з представниками критичних інфраструктур, щоб забезпечити там хоча б мінімальне проведення опалювального сезону”, повідомив очільник Запорізької ОВА.

За його словами, складна ситуація склалася і в зоні бойових дій.

“Також визначили потребу в додатковому фінансуванні обласних комунальних закладів, у побудові резервних електромереж. Розуміємо, що сезон буде важкий. Маємо перестрахуватися на всі випадки. Але ми все витримаємо, подолаємо важкі часи й обов’язково переможемо”, наголосив Старух.

Російські окупанти другу добу поспіль атакують Запорізьку область.

Вночі 6 серпня окупанти випустили по місту декілька ракет, які влучили в один із об’єктів інфраструктури. Внаслідок вибуху пошкоджено територію приватного акціонерного товариства з техпідтримки гірничодобувної промисловості та підземної розробки.

Ракети влучили в цехи й систему трубопроводу.

У Василівському районі ворожим вогнем знищено 70 га врожаю пшениці.