ЗСУ відкинули окупантів на Авдіївському напрямку й завдали їм значних втрат

Російські окупанти намагалися прорвати оборону ЗСУ на Авдіївському напрямку.

Ворог вів наступ на напрямках Спартак Авдіївка, Веселе Піски, Новоселівка Друга Красногорівка, Олександрівка Мар’їнка, Кирилівка Павлівка та Пречистівка Новомайорське. Українські воїни завдали значних втрат окупантам та відкинули їх назад, повідомляє Генштаб ЗСУ в Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ на півдні ліквідували 39 окупантів і знищили шість одиниць броньованої техніки

У свою чергу, росіяни з реактивної та ствольної артилерії обстріляли райони Авдіївки, Пісків, Нетайлового, Невельського та Нью-Йорка.

Поблизу Нью-Йорка, Красногорівки, Пісків та Мар’їнки загарбники задіяли авіацію.

На Волинському та Поліському напрямках обстановка не змінился.

“Зберігається загроза завдання противником ракетних та авіаційних ударів з території і повітряного простору республіки Білорусь”, – повідомили у Генштабі.

На Сіверському напрямку противник здійснив артилерійські обстріли неподалік Янжулівки, Миколаївки та Залізного Мосту Чернігівської області, а також біля Нової Гути, що на Сумщині.

На Харківському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив.

“Задіяв ствольну та реактивну артилерію для обстрілів районів Прудянки, Дуванки, Золочева та ще 27 населених пунктів. Завдав авіаційних ударів біля Верхнього Салтова, Леб’яжого та Гусарівки”, – підкреслили у зведенні за 6 серпня.

Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу.

Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км від Запоріжжя до Херсона, інформує британська розвідка.

Повідомляють, що російські сили концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України чи рамках підготовки до можливого наступу.