Використовували проти учасників Революції Гідності: керівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з росії (Відео)

ДБР

На розмитнення гранат тодішня влада витратила понад мільйон гривень

Керівництво МВС часів Януковича судитимуть за незаконне постачання гранат з росії. Їх використовував “беркут” під час Революції Гідності. Про це повідомили у ДБР, передає “5 канал”.

Традиційно прізвищ не називають. Лише зазначають, що йдеться про колишнього міністра внутрішніх справ України, його заступника та начальника Департаменту матеріального забезпечення МВС України. До слова, тоді міністром внутрішніх справ був Віталій Захарченко, який переховується від українського правосуддя в росії. Його у 2019 році Печерський суд Києва заочно заарештував за підозрою в економічному злочині. Нині ж правоохоронці встановили, що у січні 2014 року експосадовці незаконно переправили літаком з території росії ручні газові гранати. Керівництво росії постачало зброю задля придушення акцій протесту в Києві. Саме їх беркут застосував проти учасників Революції Гідності. На розмитнення гранат тодішня влада витратила понад мільйон гривень.

Читайте також: Євросоюз запровадив нові санкції проти Віктора Януковича і його сина – що відомо

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.