Піски на Донеччині під контролем ЗСУ, але там “гаряче” – Кириленко

Селище Піски під Донецьком перебуває під контролем ЗСУ попри заяви окупантів про начебто захоплення цього населеного пункту.

Але окупанти планують захопити Піски, щоб у подальшому наступі оминути Авдіївку, де українські захисники чинять шалений супротив. Про це в ефірі телемарафону повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Авдіївці й Соледарі росіяни вбили цивільних

Він наголосив, що командування ЗСУ вжило додаткових заходів, щоб не дати військам РФ зайти в Піски.

“Піски контролюється українськими Збройними силами, а відповідно, й українською владою. Ми багато чули, скільки фейків і пропаганди спрямовано на населення окупованих територій і зомбоване населення РФ, що і Слов’янськ вони окупували, і на підступах до Краматорська вони вже. Але це не так”, запевнив Кириленко.

Водночас наголосив, що в цьому районі нині “гаряче”, однак українські військові не дають окупантами можливості реалізувати свої плани із захоплення всієї Донеччини.

“Гаряче в цьому населеному пункті, але професійне командування вжило додаткових заходів для того, щоб плани ворога не були реалізовані”, заявив Кириленко.

Кириленко додав, що за допомогою Пісків ворог хоче обійти Авдіївку, щоб реалізувати подальший наступ на Донбасі.

“Але плани ворога відомі. І ми вживаємо додаткових заходів для того, щоб ворог не пройшов. Тактика противника лишається незмінною. Якби не було такого шаленого спротиву, росіяни б зайшли в Авдіївку. А так ворог нищить місто, у якому немає жодної вцілілої будівлі вже довго”, зазначив очільник Донецької ОВА.

Він додав, що обстріли всіх населених пунктів Донеччини ведуться цілодобово.

Російські окупанти продовжують хаотично й регулярно обстрілювати мирні міста й села Донецької області.

У ніч проти 6 серпня ворог двічі обстріляв Костянтинівку, знищивши під’їзд у багатоповерхівці. Рятувальники витягнули з-під завалів і заблокованих квартир сімох людей. Ще одним обстрілом росіяни пошкодили школу, постраждалих немає.