Порошенко закликав Канаду надати Україні більше зброї

Порошенко

Повномасштабна війна росії проти України

За його словами, з 2014 року ми змогли створити нову армію, відповідно до стандартів НАТО, а також запустити спеціальну програму

Канада надає Україні важливу допомогу – навчає наших військових та передає техніку. Однак для перемоги над російською армією наші партнери мають збільшити ці зусилля.

Про це сказав Петро Порошенко в інтерв‘ю канадському телеканалу CBC News.

“Я повернувся з лінії фронту. І там я бачився з українськими солдатами, які попросили мене передати вам дві речі. Перша річ – це слова їхньої вдячності всім канадцям, британцям, американцям, всім нашим партнерам за таку важливу підтримку. І повірте, наші солдати чітко про це знають”, – сказав Порошенко.

“Позиція друга, про яку кажуть наші військові – це більше зброї”, – наголошує Петро Порошенко.

“З 2014 року ми змогли створити нову армію, відповідно до стандартів НАТО, а також запустити спеціальну програму в Яворові на базі тренувального центру з метою підготовки наших військових за допомоги інструкторів НАТО, включно з канадськими. Хотів би подякувати Канаді за програму UNIFIER, адже це є надзвичайно важливим”, – зазначає п’ятий Президент.

“Однак окрім власне тренування військових, нам потрібно також навчити наших пілотів керувати літаками, наприклад F16. Нам слід навчити українських операторів систем протиракетної оборони керувати такими системами як американський PATRIOT. І звісно ж нам треба мати комбінований підхід – тренування та постачання зброї”, – переконаний Петро Порошенко.

Як повідомляв 5.ua, окупанти ведуть наступ у напрямку Бахмута, тривають бойові дії. 

Нагадаємо, окупанти знову завдали ударів по Харкову: яка ситуація у місті.

Як повідомляв 5.ua, під ворожим вогнем Миколаїв: Кім про обстріли окупантів.

Також, у Генштабі опублікували втрати ворога.

Робіть свій внесок у перемогу – підтримуйте ЗСУ.

Головні новини дня без спаму та реклами! Друзі, підписуйтеся на “5 канал” у Telegram. Хвилина – і ви в курсі подій.