Заблокувати “Північні потоки” і весь російський експорт – Порошенко в ефірі канадського телеканалу розповів, як зупинити Путіна

Світ повинен припинити купляти російські енергоносії та запровадити тотальне ембарго на російський експорт, щоб зупинити Володимира Путіна і його шантаж.

Про це сказав Петро Порошенко в інтерв’ю канадському телекананалу CBC News, пише пресслужба партії “європейська солідарність”. Він вкотре наголосив, що не можна вірити у жодні домовленості з Путіним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перші бронеавтомобілі MLS SHIELD вже в Україні і їдуть до десантників Порошенко

“Перше не довіряйте Путіну. А це означає жодних перемовин з Путіним, оскільки він розуміє лише силу. Він і далі буде шантажувати світ. Шантажуватиме Канаду. Шантажуватиме Європу”, – наголосив він.

“Енергоносії для нього це лише знаряддя та один із стовпів його нападу проти всього світу. А тому не можна погоджуватися на цю його мову шантажу”, додав Порошенко.

“Друга порада не бійтеся Путіна. Ми значно сильніші. Правда на нашому боці. Весь світ сьогодні з нами. Разом з Росією під час засідань Генеральної Асамблеї ООН голосують лише Північна Корея, Білорусь та Еритрея. Три нації в світі. А тому нам слід забезпечити депутінізацію світу”, підкреслив п’ятий президент України.

“Нам слід нарешті повністю зупинити “Північний потік 1”. Остаточно забути про “Північний потік 2″. Кожен цент, який світ сплачує за російський газ чи російську нафту, перетворюється на бомби та крилаті ракети проти нас, проти українців”, зазначив Порошенко.

“Ми не повинні надавати йому навіть щонайменшої можливості продовжувати це робити. А тому навпаки санкції мають зміцнюватися, ембарго має розширюватися. Слід зупинити російський експорт, особливо той, де для цих потреб використовуються його торговельні судна”, наголосив він.

Порошенко зазначив, що лише за останні три місяці $24 млрд доларів надійшли до російської скарбниці, і це лише за російські енергоносії.

“24 мільярди. Це занадто. Слід нарешті це зупинити”, додав він.

Раніше Фонд Порошенка та волонтери ГО “Справа Громад” купили 350 БПЛА Autel та комплекс БПЛА Poseidon.

Окрім БПЛА Фонду Порошенка з волонтерами вдалося купити в Європі велику партію вантажівок Leyland DAF та 11 бронемашин MLS SHIELD. Уперше експортну ліцензію на постачання військової техніки натівського стандарту отримали волонтери і благодійний фонд з України. Фонд Порошенка традиційно подвоює суму коштів, які збирають волонтери.

Також Петро Порошенко повідомив про підготовку до постачання для Збройних сил України спеціальних танкових тягачів Oshkosh M1070, які здатні перевозити бронетехніку вагою у 65 т.