Окупанти перекинули на південь України 25 тис військових: The Times назвали причину

Російські окупанти перекинули на тимчасово захоплені території півдня України 25 тис військових.

З них 10 тис перебувають на західному березі Дніпра. Про це повідомляє The Times.

За інформацією видання, ці сили необхідні РФ для протидії успішним операціям ЗСУ в районі Миколаєва, а також спробам наступу на цьому напрямку.

Журналісти наголошують, що взяття Миколаєва необхідне окупантам для подальшого просування на Одесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ спалили шість російських складів у Бериславському і Херсонському районах

“Президент Путін відчайдушно перекидає тисячі російських військовослужбовців на південь України, щоб запобігти принизливої поразки, переміщуючи війська з Донбасу, щоб підтримати сили, які ненадійно розосереджені по двох берегах річки Дніпро”, пише видання.

Посилаючись на дані української розвідки, видання заявило, що за останні тижні на південь було відправлено дев’ять російських підрозділів із Донбасу та Криму чисельністю по 500-800 осіб кожен.

Загальна кількість ворожих сил (разом із підкріпленням) може сягати 25 тисяч.

“Це відповідь військового керівництва Росії на заяви України про контрнаступ на півдні, а також на успішне просування ЗСУ, які відсунули лінію фронту від Миколаєва приблизно на 2 км”, – зазначили в The Times.

Журналісти наголошують, що Миколаїв є важливою ціллю для військ РФ на шляху до Одеси.

“Наступ також може бути потрібний, щоб мости через Дніпро на Херсонщині опинилися за межами досяжності українських HIMARS, наданих ЗСУ Сполученими Штатами”, – підкреслили у виданні.

Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу.

Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км від Запоріжжя до Херсона, інформує британська розвідка.

Повідомляють, що російські сили концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України чи рамках підготовки до можливого наступу.