Бойченко прокоментував скандальну доповідь Amnesty International

Україні потрібна консолідація всього цивілізованого світу заради перемоги над Росією.

Про це заявив мер Маріуполя Вадим Бойченко в Telegram, який відреагував на скандальну доповідь Amnesty International. Він сподівається, що це було поодиноке непорозуміння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Британський посол також жорстко відповіла Amnesty International

“З 1 березня 2022 року наша держава намагалася зробити все для порятунку маріупольців, яких цинічно та цілеспрямовано вбивала Росія. На самому високому рівні ми домовлялись про евакуацію. Але росіяни, як справжні терористи, тримали маріупольців у заручниках до 13 березня”, – нагадав він.

За його словами, з кожним днем вони лише збільшували кількість обстрілів, руйнувань та вбивств.

“Чому тоді мовчали Amnesty International?”, – питає Бойченко.

Він також не розуміє, чому з усіх реальних терористичних дій російської армії у Маріуполі Amnesty International дали оцінку лише бомбардуванню Драматичного театру.

“І то це сталося майже через чотири місяця після цього терористичного акту росіян. Чомусь обстріл дитячої лікарні, школи мистецтв Лівобережного району, міських лікарень та багато інших випадків, коли окупанти цілеспрямовано вбивали мирне населення не зацікавили міжнародну правозахисну організацію”, – наголосив міський голова.

Він додав, що росіяни з червня будують у Маріуполі фортифікаційні споруди під виглядом житлових приміщень, і про це Amnesty чомусь не згадало.

Підбиваючи підсумки, Бойченко зауважив, що неможливо говорити про будь яку об’єктивну позицію Amnesty International, адже все що робить Україна сьогодні це захищає своїх людей на своїй землі.

“Сподіваюсь, що ситуація зі скандальною доповіддю це поодиноке непорозуміння. Адже сьогодні нам потрібна консолідація всього цивілізованого світу заради перемоги України над справжнім злом над фашизмом 21 століття, яким сьогодні стала Росія”, – заявив він.

Він також наголосив, що Україна воює не тільки за себе.

“Ми б’ємося за права та свободи всього демократичного світу. Слава Героям Захисникам Маріуполя! Слава Україні!”, – підкреслив Бойченко.

4 серпня організація Amnesty International заявила, українські військові ніби-то “наражають на небезпеку цивільне населення” і “розміщують озброєння в школах і лікарнях”.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Amnesty International втратила адекватність.

Такими звітами Amnesty допомагає російським терористам, сказав президент Володимир Зеленський.