У РНБО сказали, скільки людей впливають на політику Путіна

У Російській Федерації є особи, які впливають на політику Кремля і російського президента Володимира Путіна.

Їх налічується 86 осіб. У Раді національної безпеки та оборони є проєкт під умовною назвою “Мавзолей Путіна”, написав секретар РНБО Олексій Данілов у Twitter.

“В апараті РНБО є проект під умовною назвою “Мавзолей Путіна” це 86 осіб, які впливають на політику Кремля”, розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лише половина країн “Великої двадцятки” вдарила санкціями по РФ Bloomberg

Данілов зазначив, що війна не зводиться до куль і снарядів. Вона стосується й інших сфер, як-от медіа, енергетика і продовольство.

“Хто б не прийшов після Путіна – “колективний Путін нікуди не зникне”. У сучасному світі ніякі переговори не можуть бути підкилимними і закритими. Поки ми не знаємо, з ким на території Росії будемо вести фінальні переговори. Наша позиція проста: відчепіться від нас, йдіть на свою землю, якої у вас поки багато. Вас тут не буде, це наша земля”, підкреслив секретар РНБО.

Президент Володимир Зеленський наказав військовим деокупувати південні регіони України. Для цього збираються мільйонні бойові сили, які будуть оснащені західною зброєю, повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Військове керівництво має розробити плани звільнення.

Жителів тимчасово окупованих районів Херсонської та Запорізької областей закликали якнайшвидше евакуюватися всіма доступними способами. Навіть через окупований Крим.

Українським військовим вдалося перехопити стратегічну ініціативу у боях та змусити російського ворога перерозподіляти сили.

Успіхи наших воїнів, ймовірно, вперше дозволяють Києву розпочати активно формувати хід війни. Водночас російське командування змушене змінювати пріоритети зусиль у відповідь на українські контрнаступальні операції, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW) за підсумками 4 серпня.