РФ масово перекидає війська на південь, починається нова фаза війни – розвідка

Війна Росії проти України невдовзі увійде в нову фазу.

Найінтенсивніші бойові дії змістяться на фронт протяжністю близько 350 км від Запоріжжя до Херсона, інформує британська розвідка в Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Бердянську прогримів вибух, є знищені росіяни нардеп

Повідомляється, що російські сили концентруються на півдні в очікуванні контрнаступу України або в рамках підготовки до можливого наступу.

“Довгі колони російських військових вантажівок, танків, артилерії та іншого озброєння продовжують віддалятися від українського Донбасу і прямують на південний захід”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти також перекидають сили з тимчасово захоплених Мелітополя, Бердянська, Маріуполя та материкової частини Росії через Кримський міст до Криму.

“До Криму перемістили БТГ чисельністю 800-1000 осіб, їх скоріш за все задіють для посилення російського угрупування на Херсонщині. 2 серпня до Криму перекинули нову БТГ, їх також перекидають зі східного угрупування сил та з високою ймовірністю відправлять на Херсонщину вже найближчими днями”, наголосили у розвідці.

Водночас ЗСУ продовжують бити по тилах противника, обираючи цілями мости, склади боєприпасів та залізничні вузли на окупованому півдні.

“З огляду на стратегічну важливість залізничної гілки, що сполучає окупований Крим з півднем, дії зі створення усіх можливих проблем на для неї певно мають на меті ускладнити для Росії логістику південного угрупування військ”, – підкреслили британські розвідники.

Згідно з даними британської розвідки на 4 серпня, армія Росії намагається завдати удару по оборонних підрозділах України на трьох напрямках у Харківській, Луганській і Донецькій областях. Водночас Збройні сили України контратакують на Ізюмському напрямку.

Щодо ситуації на півдні країни, то українські війська продовжують активно наступати на тимчасово захоплені райони Херсонської області. Успішні атаки ЗСУ завдають біля Миколаївської області й уздовж правого берега Дніпра.