Напружена ніч: загарбники масовано б’ють по Донецькій області – фото ударів

Російські окупанти продовжують хаотично і регулярно обстрілювати мирні міста й села Донецької області.

У ніч проти 6 серпня ворог двічі обстріляв Костянтинівку, знищивши під’їзд у багатоповерхівці. Рятувальники витягнули з-під завалів та заблокованих квартир сім людей. Ще одним обстрілом росіяни пошкодили школу, постраждалих немає. Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у зведенні станом на ранок суботи.

“Ніч минула напружено в Авдіївській, Мар’їнській та Очеретинській громадах. У Красногорівці пошкоджено п’ять приватних будинків, у Первомайському снаряди влучили поряд із крамницею. Інформація щодо постраждалих наразі не надходила”, написав він у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Спакували” агентів Кремля, які розвідували позиції біля східного фронту

Росіяни завдали ракетного удару по Кураховому: влучили у школу й житлові будинки. Ще одну школу пошкодили в селищі Курахівка. Також під російські обстріли потрапила Дружківка. Пошкоджено п’ять житлових будинків.

Поліція Донеччини зафіксувала 40 обстрілів за добу. Ворог бив ракетами, танками, артилерією, “Градами”. Руйнувань зазнали 37 цивільних об’єктів.

“Росіяни вдарили по 20 населених пунктах. Масованому обстрілу 12 ударів піддалася Авдіївка. Також під вогнем перебували Бахмут, Костянтинівка, Красногорівка, Курахове, Мар’їнка, Соледар, Часів Яр, Велика Новосілка, Нью-Йорк, Очеретине, Південне, Північне, Щербинівка, Піски, Первомайське, Уманське, Орлівка, Бахмутське, Опитне”, зазначили в дописі.

Після майже повної окупації Луганщини росіяни кинули всі свої сили на захоплення Донеччини. Регіон постійно обстрілюють. Майже щодня міська влада повідомляє про жертв або поранених серед цивільного населення та нові руйнування.

У псевдореспубліці ДНР заявили, що окупаційні війська нібито захоплять територію Донецької області “до кінця серпня”.

“Битва за Донбас” буде найзапеклішим та найскладнішим етапом з початку повномасштабного вторгнення Росії. Зараз на Донеччині та Луганщині відбувається переломний момент, повідомив нацгвардієць Віталій Марків. Розвиток подій залежить від кількості озброєння, яке Україна отримає від західних партнерів, вважає він.

2 серпня розпочалася обов’язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці у Кропивницький на Кіровоградщині. Серед них жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.