“Спакували” агентів Кремля, які розвідували позиції біля східного фронту

Вдалося ліквідувати російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції Збройних сил України поблизу фронту на сході.

Ворожі агенти збирали розвіддані про дислокацію та переміщення українських підрозділів у Слов’янську, Краматорську та Покровському районі Донеччини. Про це повідомила Служба безпеки України в Telegram 6 серпня.

“Крім того, зловмисники “доповідали” агресорам щодо наслідків обстрілів регіону, масштабу руйнувань житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури. Одним зі “зв’язкових” мережі був представник окупаційної адміністрації РФ “посадовець” так званого “Верховного суду ДНР”, причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців”, йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У радянських традиціях: Росія поширює пропаганду на захоплених територіях

До складу агентурної мережі входило шість місцевих, завербованих спецслужбами РФ після початку повномасштабного вторгнення.

“Вони передавали загарбникам зібрані дані через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з підтверджуючими матеріалами фото-, відео фіксації. Усім затриманим повідомлено про підозри”, додали в СБУ.

Служба безпеки України нейтралізувала чергову російську агентурну мережу. Ворожі агенти діяли на Донеччині, передає СБУ.

На співпраці з ворогом викрили начальницю залізничної станції. Вона передавала росіянам закриту інформацію про переміщення військ на території області.

Окупанти планували використати інформацію для серії масованих ракетних ударів по залізничній інфраструктурі.